martes, 7 de febrero de 2017

MEDICINA RENAIXEMENT I BARROC

Ja hem vist que durant l’època Medieval els tractaments mèdics no tenien gaire bases científiques, però a partir del Renaixement i el Barroc hi haurà grans avanços.

En el període del Renaixement Cultural -XV i XVI- va ser un gran avanç la medicina. Impulsat per un gran desig de descobrir el funcionament del cos humà, els metges van tractar d'explicar les malalties a través d'estudis científics i proves de laboratori.
• No obstant això, al segle XVII el Barroc va ser una època de grans avenços en la fisiologia quan William Harvey va fer un nou descobriment: el sistema circulatori de la sang. A partir d'aquí, els homes van començar a comprendre millor l'anatomia.
• La propagació de la sífilis a la fi del segle XV va despertar l'interès per les malalties transmissibles i va aparèixer de contagi.
• En aquest període van aparèixer personatges com Isaac Newton i Galileu, amb espectaculars aportacions en el camp de la física. Aquests èxits van influir en la medicina.
• En aquesta època es van dissenyar aparells com el pulsímetre, per mesurar la freqüència del pols, i el primer termòmetre clínic.
• Un altre important invent d'aquesta època va ser el microscopi, que va permetre avançar en el estudi de l'anatomia en els segles posteriors.



Com hem pogut veure, aquestes etapes van permetre un gran avanç a la medicina i ha ajudat a que avui dia puguem fer molts dels tractaments i operacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario