martes, 7 de febrero de 2017

MEDICINA AL SEGLE XVIII-XIX

En aquesta època no van ser gaires els avenços mèdics, sinó que van ser als segles següents. Però, igualment es van desenvolupar molts aspectes de la cirurgia que avui dia serien impensables, com per exemple, operar-se sense anestèsia.
A principis del segle XVIII la medicina va ser influenciada pels pensaments dels filòsofs i al barroc va avançar molt la cirurgia, ja que es van obrir moltes universitats dedicades únicament a la cirurgia, com a França, Anglaterra, Espanya, etc. A més, com al segle XVIII tenia lloc la Revolució francesa, es van obrir molts grans hospitals i es va investigar a l’École de Paris.
També, van evolucionar molts aspectes relacionats amb els ossos i els músculs. Per exemple, abans quan algú tenia una fractura oberta de tíbia s’amputava la cama, però al segle XVIII van aconseguir salvar la cama mitjançant la immobilització. També, es va començar a veure que hi havia relació entre el dolor i els nervis. A més, es van descobrir les vacunes i es va inventar el mètode de percussió, que és el mètode de diagnòstic mèdic.
 
Vacuna per a la verola
Al segle XIX es produeix el desenvolupament de la Traumatologia i Ortopèdia. Primer de tot, la medicina i la cirurgia es fusionen. Després es descobreix l’anestèsia, l’asèpsia i l’antisèpsia, que és la prevenció de malalties infeccioses destruint els gèrmens que la causen. Per últim, es descobreixen els rajos X.
Gràcies a l’anestèsia i l’antisèpsia en les operacions quirúrgiques també es tenia en compte evitar el dolor al pacient i allò més important no era la rapidesa. Així mateix, es van poder fer intervencions a òrgans que es troben més profunds. D’altra banda, una infecció feia probable la mort, ja que no es sabia com prevenir-la i el seu tractament. 

En resum, es va avançar molt en la cirurgia, però no va ser suficient per prevenir morts al quiròfan. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario