martes, 7 de febrero de 2017

MEDICINA AL SEGLE XX-XXI

La medicina al llarg del temps ha anat evolucionant a gran velocitat. És per això que al segle XX es van produir importants avenços tècnics, sobretot en l’electrònica i la computació. Amb aquests avenços es va desenvolupar les proves diagnòstiques, anàlisis bioquímiques i genètiques. Arrel d’això, la medicina s’ha orientat cap als malalts i no cap a les malalties. Es tracta d’una medicina molt efectiva que ha contribuït a elevar l’esperança de vida.
Llavors en la medicina dels últims segles tenim diferents descobriments que ha fet avançar la medicina. És el cas del descobriment dels antibiòtics, el qual el primer gran descobriment va ser entre el 1881 i el 1955, que va originar la penicil·lina en mans d’Alexander Fleming. Gràcies a aquests antibiòtics van aparèixer nous fàrmacs actius davant de noves malalties. Per altra banda, algunes malalties van lligades a la genètica i el descobriment de l’estructura i el funcionament del DNA que va originar la seqüenciació del DNA humà el qual ajuda a descobrir abans les malalties en les persones. En quant a fàrmacs psiquiàtrics, amb les teories de Sigmund Freud, van evolucionar molt i amb rapidesa. Finalment, gràcies als avenços tecnològics, amb noves tècniques de cirurgia i noves anestesies s’ha donat un gran impuls en el sector i es donen millors respostes a les patologies amb les intervencions.
seqüenciació d'ADN
robòtica en cirurgia. 


                           

Ens els propers anys la medicina anirà avançant encara més, passant per robots que ajuden en intervencions quirúrgiques, noves tècniques de curació per els malats, com és el cas de xips per controlar el nivell de glucosa en sang en els diabètics, fins al punt de tractar el màxim de malalties.


No hay comentarios:

Publicar un comentario