martes, 7 de febrero de 2017

MEDICINA A GRÈCIA I ROMA

La humanitat ha conviscut amb la malaltia des dels seus orígens,  i tot i que durant l’època de l’antic Egipte va haver-hi certs descobriments, a les etapes de Grècia i Roma van esdevenir-se diferents millores en la medicina.
A Grècia, la figura més representativa va ser la d’Hipòcrates, qui va començar a desenvolupar la medicina hipocràtica, que consistia en processos naturals que basaven la salut i la malaltia. En tractament consistia en una combinació de dieta, administració natural i en manipulacions precursores a la cirurgia. Els hospitals grecs s’anomenaven Asclepiones -en honor al Déu Asclepio-.

A Roma, es desenvolupa una millora en el tema de la cirurgia i la construcció de grans hospitals. Si parlem de la dissecció, a Roma es diseccionaven cossos humans però a Grècia no, ja que tenien respecte al cos humà i als prejudicis religiosos. A més van esdevenir-se una societat més higienitzada, gràcies als aqüeductes, clavegueram i banys públics. Entre els metges romans, qui més va destacar va ser Galè, qui va influenciar molt en la medicina al llarg dels segles. Va ser un metge de grans emperadors com Marc Aureli o Septimio Severo.

En resum, aquestes dues èpoques van ser molt influenciades pels filòsofs  i les obres dels metges que van ser utilitzades per grecs, romans, àrabs i cristians en els segles següents.  
Grècia antiga


A continuació teniu un vídeo explicant els trets més característics de la medicina antiga, incloent des dels seus orígens fins l'antiga Roma.

No hay comentarios:

Publicar un comentario