jueves, 9 de febrero de 2017

INDÚSTRIA FARMACÈUTICA MODERNA

Actualment tots comprem diferents fàrmacs provinents de farmacèutiques de diferents països i amb diferents especialitats; però, com van aparèixer aquestes farmacèutiques?
Les companyies farmacèutiques van ser creades en diferents països per empresaris o professionals, majoritàriament abans de la II Guerra Mundial. Allen & Hambury i Wellcome, de Londres, Merck, de Darmstadt -Alemanya-, i les empreses nord-americanes Parke Davis, Warner Lambert i Smithkline & French van ser fundades per farmacèutics. Algunes companyies van sorgir arran dels començaments de la indústria química, com ara Zeneca al Regne Unit, Rhône-Poulenc a França, Bayer i Höchst a Alemanya o Hoffmann-La Roche, Ciba-Geigy i Sandoz -aquestes dues últimes més tard fusionades per formar Novartis- a Suïssa. La belga Janssen, la nord-americana Squibb i la francesa Roussell van ser fundades per professionals de la medicina.



Les noves tècniques, la fabricació de molècules més complicades i l'ús d'aparells cada vegada més cars han augmentat segons les empreses farmacèutiques enormement els preus. Aquestes dificultats es veuen incrementades per la pressió per reduir els preus del sector, davant la preocupació dels governs per l'envelliment de la població i el consegüent augment de les despeses sanitàries, que suposen una proporció cada vegada més gran dels pressupostos estatals.


Per tant, hem vist com han sorgit i com han evolucionat aquestes farmacèutiques; però quines són les seves produccions?

No hay comentarios:

Publicar un comentario