jueves, 10 de noviembre de 2016

2) Fase humana arcaica:


Fa entre 1,9 i 1,5 milions d'anys apareix un homínid anomenat Homo ergaster. El primer homínid d’aquest calibre es troba a l’Àfrica. És considerat, probablement, com a descendent de l’Homo habilis i com a antecessor de l’Homo Erectus.

El nom de l’espècie prové del grec ergaster, que significa 'treballador'. Aquesta denominació va ser donada després de trobar diverses eines com una destral de mà i un tallant a la vora d’una resta d’un esquelet de l’Homo ergaster.

Les diferències entre l' Homo ergaster i l' Homo erectus serien:

  • L' Homo ergaster apareix a l'Àfrica, des d' on s'estengué fins a l'Orient Mitjà, mentre que l' Homo erectus es troba a l'est d'Àsia. L'  Homo Ergaster és la primera espècie del gènere Homo que es troba fora del continent africà.


Resultado de imagen de homo ergaster vs homo erectus

  • Anatòmicament, l' Homo ergaster presenta una cúpula cranial més alta i un augment de la massa del cervell, arribant als 850 cm3, una estructura facial i corporal més fina que l' Homo erectus.


A part de les seves diferències aparents entre l’ Homo erectus i l’ Homo ergaster, són els homínids que, en constitució física, s’assemblen més al home actual. És així per les proporcions en els braços i les cames, ja que eren totalment actuals.






Per tant, podem adjudicar la fase humana arcaica a l’ aparició d’un nou homínid, qui és molt semblant al home d’avui en dia  i ja utilitzant el cervell per produir diferents eines de treball.




No hay comentarios:

Publicar un comentario