jueves, 10 de noviembre de 2016

4) Fase humana moderna

Podem afirmar que els Neandertals es va transformar en Cromanyó, i que Cromanyó va ser el progenitor dels éssers humans com els coneixem avui dia. No obstant això, a part dels problemes de les hipòtesis prèvies, hi ha seriosos problemes amb les suposicions sobre quan els tipus humans moderns van aparèixer en realitat a la Terra.   Fins i tot segons el punt de vista científic en evolució de l'actualitat, ens trobem amb que l'home de Cromanyó era una cosa completament diferent d'altres éssers, eren humans anatòmicament moderns. 
L'humà de Cromanyó, rep el nom d'una cova francesa on es trobaren uns fòssils d’aquests en el 1868.  En questa nova generació, els Homo sapiens han de conviure amb els Neandertals fins a l'extinció d'aquests. L’evolució que van sofrir els tornà alts, de més de 180 cm d'alçada, el crani llarg i estret amb una cara ampla i curta, i òrbites rectangulars i obertura nasal alta. També tenien una mandíbula lleugera i prominent, i dents lleugeres.
Es va expandir per tot el Vell Món, i creà ètnies com el Cromanyó xancel·lat i el grimaldi. Tot i això, l'origen del cromanyó no és clar, com tampoc la relació que va haver amb els neandertals. Estudis recents han demostrat que la mescla entre les dues espècies va existir, però en un percentatge massa baix.
També, es van innovar en la indústria lítica que es torna més  especialitzada, acompanyada de fusta i astes de cérvol. A més, gràcies a que la massa cerebral van desenvolupar un art parietal, així com l'hàbitat humà i un tipus de símbols que mostren que va haver comunicació.  





No hay comentarios:

Publicar un comentario