jueves, 6 de octubre de 2016

1. La Terra: un planeta dinàmic



1.1. L’atmosfera canvia

Podem dir que l’atmosfera és molt activa perquè conté gasos com el metà (CH4) i l’oxigen (O2). Llavors podem dir que el planeta està habitat degut a la presència de processos biològics. Així que al llarg del temps la Terra ha anat canviant i segueix canviant.
L’atmosfera és dinàmica Quan l’aire absorbeix calor de la superfície terrestre aquesta s’expandeix. En fer-ho disminueix la densitat i s’eleva i llavors el seu lloc és ocupat per altres masses d’aire que es troben a menor temperatura. Aquest procés dóna a lloc al vent.


1.2. Un planeta oceànic

Quina és la raó que l’aigua a la Terra es troba en estat líquid?
Això és degut a la proximitat al Sol, la superior massa de la Terra això obtenint més gravetat impedint l’evaporació de l’aigua i pels gasos  d’hivernacle que eviten la congelació de la hidrosfera.

1.3. Erosió i sedimentació


L’aigua esclata i mou material sòlid des de les zones més altes dels continents fins a les zones més baixes. Aquest procés l’anomenem sedimentació. Els materials dipositats viatgen en forma d’ions o fragments de roca. Quan es dipositen originen sediments químics i sediments detrítics, que van a parar en llacs o majoritàriament en un fons marí.

En podem trobar un exemple en aquest video:



No hay comentarios:

Publicar un comentario